woensdag 6 mei 2009

sociale bibliotheekcatalogi

Die overstap van bibliotheekcatalogus als database met gegevens van materialen, beheerd door de bib en dan evolueren aan de hand van de nieuwste nieuwe technologieen waarbij de catalogus wordt opengesteld en de gebruiker een recensie kan schrijven maar ook trefwoorden kan bepalen om gemakkelijker zijn of haar boeken terug te vinden kan mooi zijn. Maar ik moet toch eerst zien en dan pas geloven of het in praktijk haalbaar is!

3 opmerkingen:

  1. Waarom heb je je twijfels bij de haalbaarheid, Anne? Groetjes, eva

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anne, je moet niet twijfelen over de haalbaarheid maar ik denk "wel over het feit of je als bibliotheek het overzicht kan blijven bewaren." Wellicht is het nu nog te vroeg om een correct beeld te krijgen over de impact van dit alles maar op termijn (?!) zal je hier een duidelijker beeld over krijgen & zullen wij misschen wel een massa aan recensies enz. over ons heen krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik zou die massa recensies juist toejuichen,want dat zou betekenen dat de gebruiker echt betrokken is bij de bibwerking. Het overzicht bewaren is volgens mij zowiezo een illusie, de hele wereld is nu eenmaal chaotisch, we zijn als bibliothecarissen natuurlijk voor een stuk misvormd door onze gewoonte om alles in vakjes te willen indelen

    BeantwoordenVerwijderen